Decopotterycolour

Decopotterycolour basic och lite. För nyanser och skugggor är grundfärgerna i den innersta cikeln är utblandad med grå 1, 3 eller 9 för basic och blandad med 1, 2 eller 3 gånger vit för lite.

Decopotterycolour är ett färgsystem bestående av 63 lerbaserade dekorfärger för keramik. Färgerna är framtagna efter Natural Colour System, NCS och är inbördes blandbara. Det är färgerna i de inre cirklarna som finns i sortimentet och de yttre cirklarna visar skalor blandade med grå för Basic och vit för Lite. 

  • Blöt lera: Vid dekor på t.ex. nydrejat gods blandar sig färgen med leran och ger ett transparent och levande resultat.
  • Läderhård lera: Det är lätt att dekorera på läderhård lera och det går att använda flödigt med färg. 
  • Torrt gods: Arbeta med fördel i flera lager, torka ordentligt i mellan. Här är det lätt att korrigera.
  • Skröjat gods: Detaljer och mindre dekorationer är smidigt att göra på skröjat gods. Färgen fäller inte ut vid glasering. 
  • Tips: Vill du täcka större ytor är det lättast att göra det på läderhårt eller torrt gods. Fortsätt med detaljer efter skröj. Decopotterycolour går att kombinera med våra andra färger. 

Temperaturintervall 1200°C -1280°C. Fungerar med de vanligaste transparenta glasyrer. Zink och barium kan påverka färgnyansen. Rör upp färgen innan användning, torkad färg späds med vatten. Matsäker/giftfri. Förhindra avdunstning genom att förvara färgerna svalt.


 

Bild visar Decopotterycolour Basic blandad med vit. 

Filer

Decopotterycolour på nydrejad lera, 

Decopotterycolour på skröjad