Produktinfo

Produktinfo uppdateras innom kort med screentryck, aqua brush paint och potters tissue

Om färgerna

Decopotterycolour är flytande målningsfärdiga keramikfärger. Vi presenterar färgerna i färgcirklar som är utarbetade efter färgsystemet Natural Colour System, NCS.
De 78 målningsfärdiga dekorationsfärgerna är för obränd och skröjat stengods och porslin från 1200° C till 1280° C. Det är grundfärgerna som du ser i den innersta cirkeln på bilderna samt svart, vit och tre nyanser av grå som finns i butiken. De kan blandas till obegränsade antal nyanser med hjälp av vit, grå 1, grå 3 eller grå 9. Färgerna har en krämig konsistens och är i styrka att likna med färgkroppar. Färgerna kan penslas, sprutas och doppas. Decopotterycolour fungerar med alla airbrushmunstycken och även airbrushpenna. De kan blandas med vit för en ljusare nyans eller med de tre nyanser av grå för skuggor och andra effekter. Färgerna går att använda rent dekorativt utan glasyr eller överglaseras med en transparent glasyr. Decopotterycolour levereras målningsfärdiga och skall inte tunnas, men kan blötas med vatten till lagom konsistens om de torkar. För helt täckande resultat rekomenderar vi tre lager. Våra prover är brända i 1200° C. Färgerna fungerar med de flesta transparenta glasyrer. Färgvariationer kan förekomma. Decopotterycolour flytande färger är framtagna av oss och producseras i vår färgfabrik i Kärna i Bohuslän. Alla våra decofärger är giftfria, se hälsoblad.

PDF-filer

Film om hur vi arbetar med färgen

Här använder vi Decopotterycolour rakt på den nydrejade leran.

Om färgkroppar

Färgkroppar är ett mycket färgstarkt pulver som används för att färga in engober och glasyrer. Färgkropparna kan också användas till penseldekorationer men måste då blandas med vatten och fluss. Fluss kan vara ca 20 till 25 % av den egna transparenta glasyren. Lämpliga till Majolika. Vi presenterar våra färgkroppar i ett överskådligt sätt att hitta rätta nyanser. Färgkropparna håller färgen upp till 1280° C. Färgkropparna behöver inte rivas och har en partikelstorlek på 325mesh≦0.5-0.3%. Våra prover är brända i 1200° C  med en transparent zinkfri glasyr. Alla våra  färgkroppar är giftfria, se hälsoblad.

Burkar

Färgburkar decopotterycolour. 1000, 300, 100 och 15 ml

Miljöinformation

Samma återvinningsregler gäller för Decopotterycolour och färgkroppar som för annan industriell färg. Penseltvätt och färgspill lämnas till återvinningen i slutna byttor märkta med “metalloxider“. Se ytterligare miljö och hälsoinformation genom att ladda ner hälsobladet ovan .

Penslar

Penslarna i vårt sortiment är anpassade för keramikern och för våra färger. Våra utvalda penslar håller lagom mycket färg och tappar inte formen under arbetets gång. En kvalitetspensel som man sköter på rätt sätt ger alltid samma fina resultat och har en lång livslängd.